Proposta d’Acords del Professorat de Religió amb la Conselleria d’Educació i Cultura de Balears

El Comitè d'empresa del professorat de religió de les Illes Balears a  Centres Públics que depenen de la  Conselleria d'Educació i Cultura, expressa la conveniència de regular tots els aspectes relatius a la gestió del règim laboral i la contractació del professorat de religió, adequant la tramitació i els criteris de gestió al que ha previst la LOE, en la disposició addicional 3.

Ens remetem al Reial Decret 696/2007 de l’1 en el qual es regula la relació laboral dels professors de religió prevista a la disposició addicional tercera de la LOE, ens remetem també als acords signats a Catalunya, al  País Basc i a Madrid, així com al Dictamen 5/2007 de la Comisión Permanente del Consejo Escolar del Estado on diu textualment: "La Ley 2/2006 del 3 mayo determina que las relaciones laborales  de los profesores que no pertenezcan a los cuerpos de funcionarios docentes y que impartan enseñanzas de las religiones en los centros públicos se llevaran a cabo en régimen de contratación laboral con las correspondientes Administraciones educativas, según establece el Estatuto de los Trabajadores. En la regulación del régimen laboral de estos trabajadores tendrán participación los representantes del profesorado y en el acceso a los destinos deberán aplicarse criterios de objetividad, mérito y capacidad, percibiendo las retribuciones que correspondan al profesorado interino del respectivo nivel educativo".

Dins aquest marc, expressem com uns dels objectius prioritaris del possible acord amb la Conselleria propiciar l’estabilitat laboral de tots i cada un dels treballadors que actualment formen la plantilla, per tal de garantir-los una continuïtat en la prestació dels serveis com a docents.

Per tal d’arribar a una dignitat laboral proposem els següents acords:

1. Establir els criteris de la futura taula de negociació, per tal d’avançar en futurs acords.
2. El compliment per part de la Conselleria d’Educació i Cultura dels acords internacionals entre l’Estat Espanyol i la Santa Seu, així com l’acompliment de la LOE.
3. Reconeixement de l’experiència docent.
3.1. Reconeixement de tots els anys treballats com a professors de religió de Primària abans del curs 1998/99.
3.2. Reconeixement dels anys treballats com a professors de religió a l’hora d’opositar a altres modalitats.
4. Criteris en relació a les dedicacions docents del professorat de religió.
4.1. El nombre de centres públics amb horari compartit serà, ordinàriament, de dos.
4.2. Per tal de completar la dedicació docent, els directors dels centres públics els assignaran altres activitats docents de suport, en funció de la seva capacitació i la seva titulació, formació i experiència docent sense que incideixi en la plantilla del centre.
4.3. Canvi de la situació contractual passant a ser personal docent, sense perdre els beneficis o acords laborals establerts amb anterioritat com a personal laboral.
4.4. En aquells casos en els quals els càrrecs directius i de responsabilitat (tutories, coordinacions, etc) siguin exercits pel personal afectat per aquest Conveni, els complements per l’exercici d’aquests càrrecs seran els mateixos que els corresponents al sector de funcionaris docents.
4.5. No llevar cap hora de la càrrega lectiva de l’assignatura de religió ni a Primària ni a Secundària ni a Batxillerat, així com mantenir totes les hores, principalment a ESO i Batxillerats, dins l’horari lectiu efectiu dels centres.
5. Demandes en relació al professorat mancat d’algun requisit actualment exigit per la Conselleria.
5.1. Donar un temps prudencial perquè tot el professorat actualment en actiu pugui aportar les titulacions adients.
5.2. Possibilitar que el professorat proper a la jubilació pugui finalitzar la seva vida laboral, sense que el mancament d’algun requisit actualment sol•licitat per part de la Conselleria sigui motiu de finalització del seu contracte laboral.
6. Assignació de destinacions: garanties de continuïtat.
Barem de mèrits:
A) L’experiència docent com a professor de religió valorada de manera preferent en centres públics i en el mateix nivell educatiu de la plaça a la qual s’opta.
B) Tenir les titulacions acadèmiques adients.
C) Cursos de formació i perfeccionament.
7. Pagament dels triennis i sexennis, de la mateixa manera que al personal interí docent, com així disposa la addicional 3.2 de la LOE, que estableix que el professorat de religió percebrà les retribucions que corresponguin en el respectiu nivell educatiu al professorat interí. Aplicació de la resolució del Conseller del Govern de les Illes Balears novembre 2006, on es reconeix l’antiguitat i les seves repercussions econòmiques a partir de gener de 2007.
8. Definir la figura dels alliberats, per tal d’aconseguir un pacte paritari al dels altres sindicats, així com la seva dotació econòmica.

Aquests són els objectius que proposem per arribar a una major dignitat tant dels treballadors com de l’assignatura. Si bé som conscients que no ho resoldrem tot en un dia, volem mantenir un constant diàleg que esperem arribi a l’assoliment del que proposem.

Back to top